Aku menangis Ya Allah

Assalammualaikum and Annyeonghaseyo
Large

Ya Allah. serius syara rasa sedih gila. Entahlah. sejak kebelangan ni banyak pulak benda yang nak menguji syara. Ada yang menguji kesabaran syara. Saja nak uji kekuatan syara. Tapi syara bukan tahan pun. Nak sedih pasal hari konvokesyen tu pun tak guna. Syara tak harap ada orang dtg lepas ni kalau syara naik pentas. Rupanya kalau mengharap memang menyakitkan. kita beria, tapi orang buat tak tahu je kan. Minta maaf je. Tapi lepas tu, mungkin ulang benda yang sama. Terpaksa berdiri satu jam semata-mata nak tunggu orang ambil syara balik sekolah. Kalau rumah dekat dengan sekolah, syara takkan suruh orang ambilkan syara pun.  kenapa orang suka menyuruh syara? 

Kepala ni sentiasa dipijak-pijak. Kekadang syara kena luahkan kemarahan syara, baru orang nak mintak maaf. Diaorang tak tahu kot yang syara tengah marah. Kecewa sangat. Lagi2 pasal hari sabtu lepas. Serius gila masih sedih walaupun diaorang dah minta maaf. Syara masih tak boleh terima yg diaorang tak datang. Tunggu lama2 tapi tak datang. Bila kawan tanya. Syara jawab diaorang sibuk je. Syara ni bukan seorang yang memahami kan? Sedih gila syara sekarang. Hidup ni dimanupulasikan je. Dipijak, dimarah, disuruh. Salah siapa? mestilah syara kan? hidup syara bukan malang cuma tak beberapa baik. Samapi satu masa, syara nak pastikan yang syara berhenti disuruh tetapi tak dihargai. Dimarah atas bukan salah syara dan dipijak sebab terlalu mendiamkan diri. Syara penat hidup macam tu.


6 comments:

Anis Zainudin said...

syara, jgn sedih tau..akak ade :) dah2..takmo sedih2 tau :)

Maru Maru :3 said...

samalah dengan dijah. D:

Simple Syara said...

haha :) okay kak :)

Simple Syara said...

Kan? tak pe kita sabar sama2 eh?

izzamri said...

Totally understand that depressing feeling.
But,we can only sabar dengan semua ni.dugaan hidup.
=)

Simple Syara said...

Okay. Thanks :)