Patut ke jujur?

Assalammualaikum and Annyeonghaseyo


Tumblr_mk61oe5ytp1qkbsr1o1_500_large

Seperti yang korang ketahui, syara kan PMR candidates. Kena study betul2. Syara ada problem sikit dengan cgu syara. cgu tu entahlah. susah nak describe dia. Kalau tak tanya kata sombong, bila tanya, dikata " asyik tak faham je awak ni" kay confius kalau mcm ni. korang rasa patut ke syara jumpa cgu tu dan jujur disebabkan tahun ni nak PMR? ha, sebersalah kalau nak bagi tahu dekat cgu tu. tolong syara :'(

7 comments:

miss fifi said...

bagitau je la terus terang dengan dia..insha Allah, dia akan faham..kalau tak tu, biar je lah, kan Syara dah cuba yang terbaik?

p/s: tak kisah lah dia nak marah ke apa kalau syara tak faham, kan dah kerja dia menerangkan benda tu..

Simple Syara said...

@miss fifi Takut dia terasa hati :(

miss fifi said...

tu la kena guna bahasa yang lemah lembut sikit..

Simple Syara said...

@miss fifi takut pulak :) peninh fikir masalah ni. sejak bulan jan lagi :)

miss fifi said...

@Simple Syara

dia ajar subject ape ekk? anyway, kalau xleh nak confront dia, syara pegi lah try belajar dari kengkawan je..

Nana Liena said...

hehe..kita komen lagi..sorry la banyak akak komen kan..? :P
bagi akak kan better pi terus terang..nanti kan ada hari guru? so bgi ja surat cinta / kad yg private..kalau tak berani nk face2face bagi surat ja..tpi bagitahu dgn jelas so tak ada salah faham n cikgu tu akan faham..normal masalah dgn cikgu..kita dh banyak kali kena.. T___T tapi kita bgi surat..sbb takut nanti hubungan dgn dia mcm serba tak kena..masing2 ego nnti lama2 tak ke mana..bahaya..cikgu tu bg kta ilmu..kita kena minta keberkatan dia..tpi kalau dia mcm berkira tu huhu..tak tahu la nak kata apa..susah jga kalau ada cikgu mcm tu

Simple Syara said...

@Nana Liena In Sha Allah. syara akan buat :)