Blogger penipu?

Assalammualaikum and Annyeonghaseyo

Ooo_large


Blogger penipu? berat ni tajuk entry. Rasanya ramai dah tau kot pasal seorang blogger berumur 13 yang buat segmen dan hadiahnya Iphone 4s dan Galaxy Note II dan ada yg lain. Bukan je hadiah dahsyat, syaratnya pun tak banyak. Tak cukup dengan tu, kurang ajar pulak. Apalah nak jadi. Batak Hadiah? What the hell? Orang nak awak tu berhenti menipu. Kesian orang yang join dan kena tipu. Seronok ke tipu orang? Dah takut sebab orang bash and curious dengan hadiah terus merajuk and delete segmen. Kenapa nak jadi penakut kalau betul. Takut kerana salah, Berani kerana betul. Nampaknya budak tu mmg nak kalis je dengan  merajuk. Tuihh! Sekarang dia on balik segmen tu but terus tukar hadiah. apa sehh -_- ' dekat situ je dh dapat tahu yang budak tu tipu ke tak kan? Allah maha melihat wahai adik. Jangan sampai dilabel sebagai 'blogger PENIPU' malu awak nanti. Orang Islam pulak tu. Dengarnya, dia pernah jadi sponsor dan block orang kalau tuntut hadiah. Baguslah macam tu ;)

Diriwayatkan daripada Abu Hurairah bahawa Rasulullah s.a.w bersabda " Sesiapa yang menipu maka dia bukan umatku"

Sedarlah sayang :) jangan sebab segelintir blogger yang menipu, blogger yang lain jugak dilabel sebagai PENIPU jugak!!

Thanks
Sekian :)

12 comments:

Nurul Farahizzati said...

salah satu punca why i stop join all of the segment or contest.. the last one, saya join pasal apa ntah.. last2, dia macam tu je.. malas dah nak join semua benda2 macam tu :(

Yumida Huda said...

moda dia mendapat hidayah

Simple Syara said...

@Nurul Farahizzati kesiannya awak. niat bukan nak aibkan tapi peringatan ;)

Simple Syara said...

@Yumida Huda Amin :)

Fadzlun 'Aqilah said...

eeuuu , takk best nye perangai macam tu ..

Imani Iwani said...

a'aa ada terbaca segmen tu..cam x caya..mmg awal2 x join..betul tu x tenang hidup klu asyik penipu jer :P

Simple Syara said...

@Fadzlun 'Aqilah memang tak best pun ^^

Simple Syara said...

@Imani Iwani tau tak pe :)

fatin fasihah said...

tu la orang glamor dgn nama baek..dia glamor dgn nama burok..memang tak berkat la..

nida zin said...

kesian blogger yg da join 2..
harap bdk ni dpt pgajaran kt situ..

#dgr cite thn lps pon die ade wt kes mcm ni... haiskk... ape nk jd...

Simple Syara said...

@nida zin tulah. insaflah cepat2 :)

Simple Syara said...

@fatin fasihah itulah dia. mmg betul pun.