Game : Blogger Challenge

Assalammualaikum and Annyeonghaseyo

-- gambar ini adalah hak SYARA!---

Syara sebenarnya dicabar oleh blogger Vee. Sebenarnya malas tapi tetiba rasa tercabar pulak tak main game ni. Siapa tak jawab maksudnya kalah eh? So, jom!

11 Things about Me

  1. Syara start suka KPOP bila pinjam pendrive kawan syara untuk masukkan lagu. Masa tu dnegar lagu Hello-Hello FT Island.
  2. Syara kalau ketawa suka tepuk tangan.
  3. Syara ada tabiat suka melihat orang tanpa sebab. *suka buat orang perasan*
  4. Lebih suka subjek Sejarah daripada Geografi .
  5. Sebelum doa, syara selalu gosok tangan dua tiga kali.
  6. Syara boleh tak tidur daripada pukul 4 petang sampai pukul 12 tengah hari esoknya.
  7. Suka gila pakai shawl walaupun hasil macam hah tak nak cakaplah. faham2lah :)
  8. Syara suka bandingkan air tea o ais limau dekat kedai2. Kalau sedap, setiap kali datang kedai tu, maka air tulah yang dipilih :)
  9. Tak suka pakai minyak wangi -.- *tapi syara tak busuk okay*
  10. Orang tak tegur syara sebab kata syara ni sombong. * tak tegur tak tahu*
  11. Orang susah nak sebut nama penuh syara SYA-RA-FA-NA itu pun tak boleh sebut. Syafarana selalunya bertukar.

Question from Tagger

1.Cheese and chocolate cake; which one do you prefer?
Chocolate cake :)
2.Do you like dancing or prefer watching the dance?
Dancing  *propa boleh menari*
3.What sports do you play? [ Badminton, futsal, etc ]
Congkak :P
4.Which state are you from?
Johor Bahru :)
5.What are you thinking about right now?
Syara tengah fikir pasal tutt ~~
6.What kind of phone do you prefer? [Touchscreen, dual sim, etc]
Syara suka yang dual sims :) Syara tak sesuai touch screen sebab jari besar -.-
7.How did you met your spouse/boyfriend/girlfriend?
Kalau single; When do you want to get married? :P
Syara masih budak sekolah. tak layak couple2 ni :P
8.Who are some people you would like to meet one day? [Obama, Taylor Swift, etc]
Lee Jaejin Oppa
9.If you could go back to history, who would you like to meet? [Hang Tuah, Adolf Hitler, etc]
Puteri Gunung Ledang :D
10.If you were a type of animal, what would you be and why? HAHA.
Ular sebab kalau orang pandang rendah dekat syara belit je. senang! hehe
11.What is the most embarrassing moment of your life?''
Syara pernah jatuh dekat tangga surau. Kalau sorang tak pe, ni siap ada cikgu and budak sekolah lagi. Malu gila masa tu. masa form 1 jatuh. Kesan dia sampai sekarang tau. Kalau naik tangga je mesti menggigil :)

Question from Me :)

  1. Tempat yang paling awak nak pergi?
  2. Nama penuh awak dalam IC? 
  3. Jika ada orang usha awak, awak akan.....?
  4. Namakan seorang SAHAJA nama yang awak sayang.
  5. Pencapaian tertinggi awak apa?
  6. Antara Cadbury dengan Kitkat, korang suka?
  7. Matapelajaran yang akan buat korang tertidur dalam kelas?
  8. Apa awak rasa pasal tentang blog syara?
  9. Apa yang awak buat bila awak bosan?
  10. Lelaki/Perempuan pertama yang buat korang tak keruan?
  11. Apa maksud " Kita nak MELUPAKAN tapi pada waktu yang sama, tak nak DILUPAKAN."

Tagging :)



4 comments:

Nurulhuda Abu Hassan said...

Hda dah jawab :)

http://bintuabuhassan.blogspot.com/2013/05/game-blogger-challenge.html

nurul ezzatie zulkarnain said...

thanks tag =)

http://ezzatie-ezzatie.blogspot.com/2013/05/game-blogger-challenge.html

Siti Farhahnis said...

http://sweet7cupcakes.blogspot.com/2013/05/11-things-about-me.html

Siti Farhahnis said...

http://sweet7cupcakes.blogspot.com/2013/05/game-blogger-challange.html