Alahai Kawan

Assalammualaikum And Hye

166711_4435653015003_1741441656_n_large
Syara ada ramai yang rapat. Tapi paling-paling rapat ada dua orang. Syara pernah jugak baca beberapa artikel dan dia ada tulis kalau kawan bertiga, sorang mesti terpinggir dan rasa dirinya dipinggir. Okay start daripada tu syara cuba rapat dengan orang lain. Kalau classmate memanglah rapatkan. Tapi syara kenal dua orang kawan syara ni sejak syara jejak sekolah menengah. kira 2 tahun jugak kita orang :)

Makin hari, syara dapat rasa yang syara dengan kawan syara yang sorang dah pinggirkan kawan kitaorang. padahal kita semua dah berjanji nak berkawan sampai bila-bila. You know what, sejak naik form 3, syara mcm dh jarang nak naiknkelas dengan dia, ketawa dengan dia, bergaduh dengan dia. Dahlah dapat jumpa waktu rehat je, lepastu waktu rehat pendek pulak. lepastu x dapat naik kelas sama-sama sebab katanya nak naik dengan budak kelas dia. Serius syara rindu kawan syara yang dulu. 

Hampir keseluruhannya, dia berubah. Tapi manusia ni cepat berubah kan? syara dah malas nak cakap apa-apa. Syara tengok je lah apa yang dia buat. Kalau salah barulah tegur. itu pun tak dengar. kawan syara tu sweet sebenarnya. sentiasa membantu tapi dia tak macam dulu :')

Sekian :)

6 comments:

rodiyatul akmar said...

sabar k ? saya pun pernah rasa mcm tu , kami kawan dari form 1 , semua hal share sama2 . naik form 4 kami pisah kelas , sejak tu dea dapat kawan baru . paling bestnya dea dah lupakan saya . hm sekarang kami dah tak berkawan . sampai hari ni saya takda kawan baik , hehe luah perasaan kat sini lak :D

Aina Areen said...

hahaha. biasa laa tu. aina pon selalu mcm tuh. kadang-2 rasa diabaikan dah rasa mcm telah mengabaikan kawan yg lain.

mailey jayley said...

sabar lh ek . . kwn yg bergelar sahabat tak akn berubah walaupun dia ada sejuta kwn mcm syara kn :)

Simple Syara said...

@rodiyatul akmar kesiannya :( tak apa kita senasib ;) tke luhkankn jelah ;)

Simple Syara said...

@Aina Areen haha :D sama . itulah yang syara rasa sekarang ni :)

Simple Syara said...

@mailey jayley Thanks kak Mai :)