Toturial : Letak Link Dekat Banner

Assalammualaikum And Hye

Tumblr_mhfq46ivju1qc78v3o1_500_large


Ini ada request daripada Hani. okay senang je. 

1. Copy gambar banner yang korang nak dan pastekan dekat new post.
2. Lepas paste banner yang korang nak, korang tekan gambar sampai jadi biru or kelabu. Tak faham? Tengok bawah --->


3. Dah jadi macam tu, korang tekan Link :) tak tahu mana link? refer gambar ---->
yang anak panah tulah Link . tekan situ dan mesti akan keluar macam ni..


4. Sekarang korang copy url blog banner. contohnya,




5. Copy url tu dan pastekan dekat Web address. Jangan tulis apa-apa kat text to display. tak perlu nak buat dan dia akan jadi macam ni



6. tekan OK dan publishlah korang punya entry :)
Siap

Just 6 simple ways :)
harap boleh membantu.

4 comments:

Diyan Hani said...

hehe....thanks yunk...baru je tadi mintak tolong ajar twus wat ye....ni twus nak buat entry ga syara pulak...hehe....

Diyan Hani said...

thanks syara...laju je buat tuto nisyg ie...muaahhhhh.

Simple Syara said...

@Diyan Hani sesama :)

SI COMOT said...

jom join..banyak hadiah menanti
http://love-berry06.blogspot.com/2013/01/mega-exclusive-giveaway.html