Hari Pertama Sesi Persekolahan 2014

Assalammualaikum and Annyeonghaseyo

Happy new year

Apapun, Selamat tahun baru! Hari ni mulalah sesi persekolahan untuk sekolah SMK Bandar Baru Uda, Johor Bahru. Tahun ni secara rasminya syara menjadi pelajar form 4 yang semakin matang ye *itu menipu* Serius, penuh dengan azam baru, nak solat penuh, nak tutup aurat dengan sempurna, kenali Islam dengan lebih dalam. Sekarang ni memang liat, syara tengah cuba. 

Well, sebenarnya pada 30 Dec 2013, syara ada interview untuk kemasukan ke Kolej Vokasional Azizah. Haha, dedor weh sebenarnya, Syara punya semangat membaca Basic Pendidikan Awal Kanak -Kanak tapi, interview pertama dia tanya , "Baca doa qunut, doa iftitah , niat solat subuh kalau awak jadi imam" . Alhamdulillah, boleh jugak jawab. Hehe. Basic kena tahu semua tu kan?

Sekarang syara tengah tunggu result untk KV. Hari ni ada streaming kelas. Jinjja, takut gilo, tak mau masuk kelas MPV , PSV and etc. Sebenarnya kelas tu tak teruk, cuma pelajarnya. Tapi, Alhamdulillah sekali lagi, syara dapat masuk kelas 4 Prinsip Akaun 2. Haha :3 . Duu beria nak pindah KV, tapi bila dapat kelas yang syara nak, rasa sayang pulak >.< Even , kena bersesak. Hehe :)

Doakan yang terbaik untuk syara tahun 2014. Jangan lupa, dalam masa sebulan, kumpul duit, belikan syara hadiah *melampau* haha. Entry sampai sini dulu. Okay? Tata ^^


8 comments:

Norvanida said...

Goodluck! :) Kita sama form 4. Hehe

Adam Faiz said...

Gudluck ;)

NinaAz said...

good luck yea. selamat belajar. dengar ckp cikgu. hehe

Nurazlan Azmi said...

goodluck syara!!! hope syara dapat KV ^^

Simplesyara said...

Thanks :)

Simplesyara said...

Haha, thanks, awak pun sama :)

Simplesyara said...

thanks, insyaAllah :)

Simplesyara said...

Thanks, amin ^_^