Aku ditipu hidup-hidup

Assalammualaikum and Annyeonghaseyo

Memories 🎀 | itsadeline

Apa khabar semua? rindu eden tak? mestilah tak kan? Muhehe. Sekarang ni syara nak cerita pengalaman syara ditipu hidup-hidup dengan tokey dropship sendiri a.k.a supplier. Allah nak lindungi syara sebab tak  ada lagi customer yang membeli daripada syara sebab gambar syara semuanya daripada dia. Ya Allah, syara pun terkejut gila bila ada mangsa yg beritahu yg sebenarnya dia penipu. Ni antara gambar daripada mangsa yg syara printscreen.







Syara bukan nak aibkan. tapi dia ada buat dropship, jangan sesekali jadi mangsa dia. Dia lepas dapat duit terus senyap. Syara pun nak delete gambar dia semua dari group, fanpage, Wechat,blog Siblingsshoppe. Syara kena lebih berhati-hati lepas ni. 

Jadikan sebagai teladan ye. Hari Ahad ni tengok wayang. Yeye. 2 movies sekali eden sapu. Nanti syara cerita ye. 

Thanks :)

29 comments:

Fara Athira said...

Bahaya kan zaman sekarang . Hm

Nurfaezah Abdullah said...

buat review ye after you watch the movies hehe

Vee Lea said...

Hati2 lain kali. Manusia skrg susah nak percaya.. Lain kali interview customers yang lain dulu, baru deal ngan org tu :) Tgk apa kata orang.

Afiqah Adzan said...

Memang kena hati-hati lepas ni takut ditipu

Mazni Munawar said...

banyak betul org yg dia dh tipu. penjual online sekarang ramai yg tk jujur, lps dpt duit terus lari. mmng dpt duit haram lah dia. apapun, jadikan pengajaran pada diri supaya tk ditipu lagi :)

Nurazlan Azmi said...

kesiannya orang-orang yang kena tipu tu...abis duit lesap.lepas ni kita kena lebih berhati-hati dgn agen dropship...

Adam Faiz said...

Ish,tak patut betul.Be careful ya..
New Entri : Final Exam dah Tamat !

munirah rahman said...

kena berhati-hati ni

♥ Lia Abdillah ♥ said...

Bahayanye. Memang haramlah duit tu .. Brape byk lesap akk ?

Tampawan said...

yang siblingsshoppe tu ke?

Nur Farizah said...

Astaghfirullah,,,ade jugak org macam ni,, mmg rezeki die x halal dunia akhirat,, lain kali hati2 ye kak Syara,,

cik didiey said...

berhati2 k dear..skrg ni ramai yg menipu..huhuhu

Simplesyara said...

Tulah ^^

Simplesyara said...

In Sha Allah kak :)

Simplesyara said...

Okay boss ^^

Simplesyara said...

Tulah. InshaAllah :)

Simplesyara said...

Kan? Alhamdulillah sgt2 sebab syara tak dilabel penjual online penipu sbb jual barang dia :)

Simplesyara said...

Tulah. InshaAllah lebih berhati2 :)

Simplesyara said...

Ya, thanks :)

Simplesyara said...

Ofcourse kena triple berhati2 :)

Simplesyara said...

duit akak tak lesap dik. Tapi yg lain dh beratus2 sebab harga retail dia RM30 untuk sehelai baju.

Simplesyara said...

Yang penipu tu Cayla Cat. Yang ditipu Siblingsshoppe dik. :)

Simplesyara said...

sememangnya tak halal. Syara dah fobia kot. Thanks ye dik :)

Simplesyara said...

Thanks kak :) always be careful :)

Anis Ains said...

Ala makin takut pulak Anis nak try beli barang online ni, T.T

Simplesyara said...

Boleh je beli barang online sbb syara pun selalu beli online cuma kena hati2 dgn penjualnya. Like fanpage untuk peniaga online yg menipu. Sentiasa dapatkan update :)

Nisa Greennnpanda said...

tue la.. kalo nk jd dropship agent, kne tgk btul2 company tue...tkut jd camnie lak...
kne slalu ati2 dlm bab bisnes online nie...
sy pun same gak kne ati2, hehe... :P

Cik Tin said...

sy pun agen dropship juga sis,, alhamdulillah setakat ni masih belum ada mslh..tpi sy paling takut kalau jual brg2 mcm gajet yg mhl2, karang ditipu supplier xterganti lah saya,,
sis, kalau nak lebih berhati2, sebelum deal apa2, try pergi google, taip no akaun dia,, sy dah try search tadi, berlambak yg dah kena tipu.. minta2 dijauhkan yer sis
https://www.facebook.com/ImStupidLiar?ref=ts&fref=ts

Kim Chi said...

onnie,ni yg fb farah clueang..Igtkan?? klau dh baca,boleh IM fb? -TQ-