Tutorial : Remove Word Verfication

Assalammualaikum and Annyeonghaseyo
Large
Hari ni syara nak ajar korang buang kekal ye word verfication. Masih tak tahu? Ni ha, refer gambar ye anak2 :-
 



Yes benda ni korang selalu jumpa dekat mana? dekat mana? Ye betul dekat kotak comment. Kita sememangnya bukan robot kan? benda ni menyemak je. Okay jom delete benda ni selama-lamanya.

1. Dashboard > Setting > Post and Comments 
2. Sila scroll hingga bawah dan cari ini :-

3. sila tukar "Yes" kepada "No" 

4. Scroll atas balik dan tekan SAVE :)

Siap :)
Tahniah kerana selepas ini mungkin korang akan menerima comment yang berpusu-pusu :P
*kononnya*

Thanks :)

3 comments:

sha dhira said...

:D ADA WORD VERIFICATION MMG MALAS SIKIT NAK KOMEN.. HEHE..

Simplesyara said...

hehe. amboi semua capslock >.<

Nurazlan Azmi said...

akan benci word verfication hiolang mood nak komen ...