Malu bila orang Islam

Assalammualaikum and Annyeonghaseyo

Pinterest

Masa syara buka facebook, syara tengah tak ada kerja, so masuklah fanpage . Tengok gambar. Tiba-tiba syara ada perasan ada gambar senior syara yang update gambar dia. So, dalam hati terfikir "Kenapa orang bukan islam berebut2 nak pakai tudung, tapi orang islam tak terniat pun dalam hati nak pakai tudung" > yes, senior syara tu orang cina. Tak payahlah sebut nama dia . 

Dia memang baik. Selalu tegur syara, budak2 lain dekat sekolah. Firstly, dia memang comellah. Kedua syara suka dia sebab dia selalu pakai tudung. Kalau keluar tak pakai tudung, tapi bila bergambar dalam rumah pakai tudung. Ada juga yang species, Luar rumah, pakai tudung, dalam rumah upload gambar tak bertudung.

Dengan ini syara sangat-sangat malu bila tengok orang islam pakai tak cukup kain. Maaf kalau ada yang tak suka dengan apa yang syara taip ni, Pakailah. Belajarlah. Syara pernah juga nak upload gambar2 tak pakai tudung, tapi mungkin Allah nak tegah syara buat macam tu , semua gambar yang tak pakai tudung mesti failed. Masa tu syara sedar, Syara ni dah cukup banyak dengan dosa2, tak payah tambah saham dosa. 

So, kiamat dah nak makin dekat. Ubahlah cara kita berpakaian. Syara pun tengah ubah diri syara perlahan-lahan. Cuba pakai tudung tutup dada, cuba pakai baju yang longgar. Okay, sampai sini dulu entry eh?

Sayonara ^^

8 comments:

Nurazlan Azmi said...

hope senior syara tu dapat hidayah dan memluk agama islam :D inysallah ~

Norvanida said...

Betul tu :) Malu jugak kadang-kadang dengan sifat orang Melayu Islam. Mudah-mudahan senior Syara dapat hidayah :) Insyaa ALLAH

Simplesyara said...

Amin :)

Simplesyara said...

tulah, insyaAllah , Amin :)

tenku butang said...

alahai.. geram tengok kucen tu.. hu3

Mrs. Wordy said...

Salam, insyaAllah senior syara tu akan berubah. Alhamdulillah dia dapat junior yang se-caring syara. >.< Akak sendiri pun tengah belajar menjadi muslimah yang mungkin tidak sempurna tetapi terbaik. InsyaAllah. You give me strength my dear, gomawo :) hope we could achieve it my dear ^^

Simplesyara said...

haha, semua dlm blog ni comei2 belaka :)

Simplesyara said...

Wsalam. Amin, harap akak dapat jadi muslimah yang sejati inshaAllah :)